De Domtoren Utrecht

De Domtoren Utrecht

brandmeldinstallatie domtoren

 

domtoren brandmelderIn opdracht van de Gemeente Utrecht heeft Installatie Techniek Louwer de brandmeldinstallatie mogen vervangen van De Domtoren in Utrecht. De Domtoren staat symbool voor de stad, het is dan ook de trots van iedere Utrechter. De 112 meter hoge toren is tot op de dag van vandaag nog steeds de hoogste kerktoren in Nederland.

 

brandmeldinstallatie signaleringVoordat de werkzaamheden van start konden gaan, is er een PvE (programma van eisen) opgesteld. Installatie Techniek Louwer heeft het PvE opgesteld in samenwerking met de Gemeente Utrecht en een afvaardiging van het bevoegd gezag. De brandmeldinstallatie in de Domtoren was verouderd waardoor deze niet meer naar behoren kon functioneren en worden onderhouden. Het bijzondere aan dit project was dat de oude brandmeldinstallatie pas buiten werking gesteld mocht worden wanneer de nieuwe brandmeldinstallatie operationeel was. De Domtoren is een monumentaal pand hierdoor hebben wij gebruikt gemaakt van het leidingwerk van de oude brandmeldinstallatie om schade aan het pand te voorkomen. De bekabeling van de nieuwe installatie is wel vernieuwd. Dit was prima te realiseren zonder de toren te beschadigen.

 

brandmelder domtoren

kast brandmeldinstallatie open

Naast de brandmeldinstallatie hebben wij ook een PZI (Personen Zoek Installatie) mogen installeren. Deze installatie geeft meldingen van de installatie door aan het personeel die zich in de Domtoren bevind. Door de hoogte van bepaalde ruimtes konden we niet overal standaard melders toepassen. Voor de Domtoren heeft Installatie Techniek Louwer daarom gebruik moeten maken van beams (lichtstralen die rook in een ruimte detecteren). Dit was alleen niet in de stijl van de Domtoren deze moesten dus nauwkeurig weggewerkt worden. Ook is de Domtoren in het bezit van een sprinklerinstallatie. Deze bestaande sprinklerinstallatie heeft Installatie Techniek Louwer in gekoppeld op de nieuwe brandmeldinstallatie.

 

brandmeldinstallatie kast dichtDoor de ervaring van onze monteurs heeft Installatie Techniek Louwer ook dit project weer met het gewenste resultaat kunnen afronden. Een uniek project en een fijne samenwerking waar wij tevreden met elkaar op terug kunnen kijken.

Reacties zijn gesloten.