Emplacement Maasvlakte

elektromonteurs-maasvlakte

 

installatiebureau-maasvlakte

In opdracht van ProRail B.V. heeft Installatie Techniek Louwer alle verlichting van de lichtmasten mogen vervangen op het emplacement van de Maasvlakte Oost. Het emplacement is een rangeerterrein waar goederentreinen worden gesplitst en samengesteld. De goederentreinen die tijdelijk niet gebruikt worden ook opgesteld op het emplacement.

 

76 lichtmasten, 152 armaturen

Installatie Techniek Louwer heeft van de 76 lichtmasten alle 152 armaturen vervangen voor LED verlichting. De lichtmasten konden gekanteld worden waardoor er geen hoogwerkers nodig waren. De oude armaturen werden gedemonteerd waarna de nieuwe LED armaturen aangesloten konden worden. Daarna kon de lichtmast weer omhoog gehesen worden en dichtgemaakt.

 

installatietechniek-maasvlakte

Duurzame LED-verlichting

Naast dat LED verlichting een lager stroomverbruik heeft dan traditionele verlichting heeft het ook een langere levensduur. Hierdoor zal de verlichting ook minder snel opnieuw vervangen moeten worden. Van LED verlichting kunnen er ook meer onderdelen gerecycled worden waardoor je minder chemisch afval hebt, dit is beter voor het milieu.

 

Werken in buitendienststelling

Doordat er een aantal lichtmasten tussen de sporen staan moesten de werkzaamheden gedeeltelijk uitgevoerd worden in buitendienststellingen van ProRail b.v. In deze buitendienststellingen heeft een koppel van 20 man de werkzaamheden uitgevoerd om alles op tijd gerealiseerd te krijgen. Na het vervangen van de armaturen is de installatie gekeurd en zijn er lichtmetingen uitgevoerd. Met de lichtmetingen kunnen we vaststellen of het lichtontwerp voldoet en de juiste lichtwaarden worden gehaald.

 

installatiewerk-maasvlakte

Reacties zijn gesloten.