Station Amersfoort Centraal

verlichting-station-amersfoort

In opdracht van de NS (Nederlandse Spoorwegen) en ProRail b.v. heeft Installatie Techniek Louwer de verlichting op Station Amersfoort Centraal vervangen. Een mooi station wat sinds december 2019 de titel Centraal mag dragen. Voordat een station deze titel krijgt moet het aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten er 40.000 reizigers dagelijks gebruiken maken van het station en moet de stad minimaal drie stations hebben. In dit geval zijn dat Amersfoort Vathorst en Amersfoort Schothorst.

 

LED-verlichting in hangarmaturen

Installatie Techniek Louwer was al bekend op station Amersfoort Centraal. Vandaar dat wij deze klus ook met plezier en alle vertrouwen wilde aannemen. Het station wordt aangelicht door onder andere hangarmaturen. Deze armaturen waren in slechte staat en niet meer te onderhouden en nog niet voorzien van LED verlichting.

Installatie Techniek Louwer ontving de opdracht om alle armaturen te vervangen voor LED armaturen. Een van onze leveranciers, Light International B.V., heeft ons aan de juiste armaturen geholpen waardoor het gewenste resultaat behaald kon worden. LED verlichting is ook nog eens beter voor het milieu waardoor nu ook Station Amersfoort Centraal bijdraagt aan een duurzamere samenleving.

 

Uitdaging: hoogte en veiligheid

Wanneer je op een station aan het werk bent, heb je veel mensen tegelijkertijd bij elkaar. Daardoor heb je niet alleen met de veiligheid van de reizigers te maken maar ook met die van het eigen personeel op het station en personeel van NS en ProRail b.v. die daar rondlopen. Daarnaast heb je ook met de hoogte van het station te maken.

Voor het vervangen van de armaturen in de perronkappen is daarom een hoogwerker gebruikt. Kortom een aantal uitdagingen, maar voor Installatie Techniek Louwer is geen uitdaging te groot. Door de flexibele inzetbaarheid van ons personeel konden we de werkzaamheden daar waar nodig uitvoeren in de avond- en nachturen.

Een mooi project waar Installatie Techniek Louwer haar steentje aan heeft mogen bijdragen.

 

Foto’s: Light International B.V.

 

led-verlichting-station-amersfoort

Reacties zijn gesloten.